header,-laag,-zien-en-doen

Zien & Doen


Tentoonstelling

Museum Speelklok programmeert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen om nieuwe klinkende verhalen en collectiestukken te laten horen.

Vanaf 24 november is de tentoonstelling Muziekdoosjes, vol met herinneringen van Utrechters te bewonderen in Museum Speelklok. Een tentoonstelling met bijzondere herinneringen en verhalen van de inwoners van Utrecht en omgeving!

Vanaf eind november te zien
In 2016 bestaat Museum Speelklok 60 jaar. Het hele jaar 2016 staat daarom in het teken van feest! Een van de activiteiten die het museum organiseert is een tentoonstelling waarin muziekdoosjes van inwoners van Utrecht en omgeving én hun verhaal centraal staan. Het verhaal of de bijzondere herinnering bij de muziekdoosjes maken de muziekdoosjes stuk voor stuk uniek en museumwaardig, van een simpele uitvoering tot een authentiek exemplaar.

Speeldoosje Museum Speelklok

Van juwelendoosjes tot koekblikken

Muziekdoosjes zijn piepkleine zelfspelende muziekinstrumenten en bestaan in alle vormen en maten. In de tentoonstelling zijn ook enkele bijzondere en historische exemplaren van Museum Speelklok te zien. Zelfspelende muziekinstrumenten zijn technische hoogstandjes. Maar, wat niet iedereen zich realiseert, is dat zelfspelende muziekinstrumenten niet alleen in Museum Speelklok te zien en te horen zijn, maar ook gewoon bij de mensen thuis! In de vorm van muziekdoosjes! Iedereen kent wel de muziekdoosjes die boven de wieg van een baby hangen. Of, wat te denken van de juwelendoosjes die een vrolijk muziekje spelen als je ze opent. Soms gaat er zelfs nog een ballerina dansen. Of de kerstkoekblikken met een speelwerkje er in. Natuurlijk zijn de kleine doosjes met een hendeltje eraan ook muziekdoosjes. Of de mechanische mini-televisies van Fischer Price. Na het opwinden trekt er een rol met afbeeldingen voorbij en hoor je vrolijke melodieën.

Terug naar boven
Bezoekvoorwaarden Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok