Zien & Doen


Tentoonstelling

Vanaf 2 juni wordt er een rijke schat aan verhalen uit de geschiedenis van de Utrechtse Buurkerk, het huis van Museum Speelklok, blootgelegd.

Al vanaf het jaar 1000 weet de gewone Utrechter heil bij haar te vinden. De Buurkerk lijkt onsterfelijk en krimpt en groeit, doorstaat branden, beschietingen en de reformatie. Liefkozend werd ze ‘ecclesia civilis’ genoemd ofwel een kerk voor de buren. Tijd om haar in de schijnwerpers te zetten!

Tijdens een bezoek aan Thuis in de Buurkerk, duizend jaar verhalen onder één dak ontdekt u de fascinerende geschiedenis van de kerk aan de hand van historische verhalen en objecten

Rots in de branding
Als rots in de Utrechtse branding is de Buurkerk op velen manieren ingezet; als verkeersader verbond ze noord met zuid, als begraafplaats, trouwlocatie, als hooimagazijn, bakkerij en stal tijdens de Franse bezetting. Er is gedemonstreerd tegen de Vietnamoorlog en er zijn distributiebonnen uitgedeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een aangebouwde cel was voor 57 jaar het huis van de ingemetselde Suster Bertken en sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is de kerk het onderkomen van Museum Speelklok. Welkom in de Buurkerk! De presentatie van de Buurkerk is nog tot en met 5 jan 2020 te zien in Museum Speelklok.

Click here for English information about the exhibition.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.