Zien & Doen


Nu te zien!

Kom naar Museum Speelklok en laat je verrassen door onze tentoonstellingen, themarondleidingen en (kinder)activiteiten.

Nieuwe kunsthub
Dit najaar kun je in het museum nieuwe makers en muziekinstallaties gaan ontdekken. Op een vaste, gratis toegankelijke plek op de eerste verdieping opent het museum een kunsthub waar talentvolle jonge en gevestigde makers hun klankkunstwerken kunnen presenteren. De lokale en internationale makers die je hier gaat zien, laten zich inspireren door de muziek en techniek die in het museum te vinden zijn.

Het is ook een ontmoetingsplaats die we off- én online gaan ontwikkelen met diverse partners zoals festivals en kunstplatforms, met ruimte voor workshops, performances en artist talks. Op deze manier willen we kunstenaars met elkaar in contact brengen om elkaar en het publiek te inspireren. Het wordt een spannende mix van experiment en kwaliteit!

We zijn ook heel blij dat de street art van JanIsDeMan met fantasierijke exploded views van instrumenten uit het museum de wanden van deze nieuwe ruimte kleuren.

Programma:

T/m 1 december: Myriam Bleau
Tijdens het Gaudeamus festival werden twee muziekdozen van de Canadese componist en digital artist Myriam Bleau getiteld ‘Stories of Mechanical Music’ ten doop gehouden. De muziekdozen met 75 in stukken gesneden cd’s zijn met een hendel aan de zijkant te bespelen en leveren op een speelse manier commentaar op het conflictgebied tussen muziek en technologie. 

1 oktober: officiële opening
Op 1 oktober opent de nieuwe ruimte officieel met de presentatie van ‘De Klappermobiel’ van Yara Valente en Daniel Simu, winnaars van de Springplank Award 2022. Deze spectaculaire, drie meter hoge muziekinstallatie kun je zelf in beweging zetten dus kom vooral langs om te kijken hoe het werkt! Hij staat er tot eind december.

Houd onze website, socials en nieuwsbrief in de gaten voor meer activiteiten en nieuwe installaties!

Ben je benieuwd naar eerdere tentoonstellingen die in Museum Speelklok te zien waren? Kijk dan snel hier!

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet