Zien & Doen


Nu te zien!

Kom naar Museum Speelklok en laat je verrassen door onze tentoonstellingen, themarondleidingen en (kinder)activiteiten.

Hoor de instrumenten live spelen tijdens de Muzikale Rondleiding die ieder uur plaatsvindt, of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie! Orgelaapje Toon neemt de kinderen mee op speurtocht door het museum en laat ze zelf muziek componeren, programmeren en spelen in de Muziekfabriek.

Escape Game
Vanaf 2 januari laat Museum Speelklok je hersens kraken! In de nieuwe Speelklok Escape Game maak je een reis door de tijd en leer je de muziekmachines uit het museum beter kennen.

In de Escape Game maak je kennis met Bobby en Jip. Als Bobby en Jip een uitvinder willen interviewen voor een schoolopdracht, stuiten ze op een tijdmachine. Die zal toch niet echt werken? Voordat ze het zelf doorhebben, belanden ze in een tijd waarin internet en smartphones nog láng niet bestonden. Hoe komen ze ooit weer in onze tijd terecht? 

Aan jullie de taak om Bobby en Jip te helpen! Trommel je beste vriend, zusje, klasgenoot, opa of moeder op en voer samen de opdrachten uit. Als jullie de opdrachten goed uitvoeren, krijgen jullie een geheime code. Deze codes hebben jullie nodig het spel uit te spelen. Hoe sneller jullie het spel hebben uitgespeeld, hoe hoger jullie eindigen in het klassement! 

In totaal spelen jullie zes verschillende spellen en opdrachten. Bij elk spel staat een andere tijdperiode met bijbehorende muziekmachine uit het museum centraal. Zo komen jullie alles te weten over de instrumenten, hun herkomst en hoe ze werken! Van het grote carillon tot het kleine konijntje in de kool: ze komen allemaal voorbij. Lees hier meer.

Ben je benieuwd naar eerdere tentoonstellingen die in Museum Speelklok te zien waren? Kijk dan hier!

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly