Zien & Doen


Tentoonstelling

Museum Speelklok staat geheel in het teken van muzikale robots! Talloze muziekrobots van over de hele wereld zijn t/m 3 maart 2019 in het museum te bewonderen.

In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben.

Een robot met hart en ziel?

Ja, door de eeuwen heen hebben muzikale ‘robots’ zich zo geëvolueerd dat ze niet alleen menselijke bewegingen na kunnen bootsen maar ook zelf muziek kunnen componeren én zelfs improviseren, net als wij dat kunnen.

Welke muziekrobots?

In alle varianten en vanuit de hele wereld. Eeuwenoude robots, interactieve robots, metalen robots, supersonische robots, levensgrote robots, kasten met verstopte robots en vele onzichtbare muzikanten. En allemaal spelen ze ‘live’ muziek.

Vanuit de VS is de hypermoderne, sympathieke en muziek makende robot Shimon overgekomen. Shimon is nog tot eind november te zien in het museum. Ook is de indrukwekkende manshoge 18e-eeuwse Klarinetspeler van een Nederlandse bouwer, die ooit in Amerika is beland, speciaal voor de tentoonstelling naar Utrecht gekomen. De Franse automaat Hugo, bekend van de gelijknamige film, is te bewonderen als filmische schakel tussen mens en machine.

Randprogrammering

Niet alleen het museum, heel Utrecht is in de ban van de robot. Op verschillende locaties in de stad worden door Museum Speelklok, universiteiten, podia en muzikanten de meest uiteenlopende robot-evenementen georganiseerd. Bekijk alle activiteiten in de robot agenda!

Kunnen de robotmuzikanten jou ontroeren? Ontdek het zelf in de interactieve tentoonstelling Robots love Music!  Te zien in Museum Speelklok t/m 3 maart 2019.

 

Terug naar boven
bez
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok