Zien & Doen


Nu te zien!

Kom naar Museum Speelklok en laat je verrassen door onze tentoonstellingen, themarondleidingen en (kinder)activiteiten.

Tentoonstelling Toeval bestaat niet
In Museum Speelklok lijkt het toeval ver te zoeken. Om een zelfspelende muziekinstrument zelf live muziek te laten maken, is juist volledige controle nodig. Elk radertje, pinnetje en schroefje moet kloppen. De zelfspelende muziekinstrumenten van Winkel zette dat idee op z’n kop.

Met de interactieve tentoonstelling Toeval bestaat niet laten we je nadenken over toeval in de (mechanische) muziek aan de hand van de zelfspelende muziekinstrumenten van de geniale instrumentenbouwer Diederich Nicolaus Winkel. Lees meer.

Tentoonstelling Straatbeeld
Maak in de tentoonstelling Straatbeeld kennis met een enorme verscheidenheid aan orgelbeelden. Hofdansers uit de pruikentijd, spannend geklede ‘cheerleaders’, exotisch geklede heren, plattelandsnostalgie, uitgaansmode uit de jaren 30 en nog heel veel meer! Paradeer met deze bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen, al muziek makend, door de straten van toen en nu. Lees meer.

Tentoonstelling Speelklok Models
Welke magie gaat er schuil achter de mechanische werking van haar instrumenten? En is dat wel zo magisch, of technische genialiteit? De tentoonstelling Speelklok Models geeft antwoord op deze vragen! Lees meer.

Ben je benieuwd naar eerdere tentoonstellingen die in Museum Speelklok te zien waren? Kijk dan snel hier!

 

 

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet