06.07.2024 t/m 01.09.2024

Zomer in Museum Speelklok

Kom in de zomervakantie naar Museum Speelklok in hartje Utrecht! Doe de zomerse speurtocht, componeer je eigen liedje en speel de Escape Game.

Drie meisjes voor een straatorgel op het orgelplein
Drie meisjes voor een straatorgel op het orgelplein

Brainfreeze speurtocht

Zomer betekent ijsjesweer! Bij de Brainfreeze speurtocht los je zomerse puzzels op en componeer je uiteindelijk je eigen zomerhit in de Muziekfabriek! Door de opdrachten kom je meer te weten over de muziekmachines in het museum. Lukt het jou om alle ijsjes te verzamelen?

Escape Game

Zet je hersenen aan het werk deze vakantie en speel de Escape Game! In deze game maak je een reis door de tijd en kom je alles te weten over de instrumenten, hun herkomst en hoe ze werken! Los alle spellen op, laat de tijdmachine werken en eindig bovenaan in het klassement. Met wie ga jij de Escape Game spelen? Reserveer hier jouw tijdslot voor jou en je team.

Speelklok Roadshow

Ook de Roadshow gaat weer de straten van Utrecht op deze zomer. De Roadshow is een rijdende ontdekkingsreis in de wereld van de magische muziekmachines. Draai aan een orgel, ontdek de geschiedenis van straatorgels, doe de Toon-speurtocht en maak zelf muziek! Wil jij weten of de Roadshow ook bij jou in de buurt komt? Bekijk hier de agenda.

Andere activiteiten in de zomervakantie

Daarnaast is er in de zomervakantie nog veel meer te doen in het museum! Luister naar de mooiste mechanische muziekmachines tijdens de Muzikale Rondleiding of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie. Ook kan je speuren naar orgelaapje Toon en zelf een liedje componeren in de Muziekfabriek.

Openingstijden

In de zomervakantie is het museum ook op maandagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf maandag 8 juli zijn we dus tot het eind van de vakantie elke dag open.