Educatie


Voortgezet onderwijs

Museum Speelklok biedt een leerzaam dagje uit voor iedereen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In Museum Speelklok in Utrecht zijn namelijk vanuit alle hoeken van het museum zelfspelende muziekinstrumenten te zien en te horen! Kom met je klas naar het museum en laat je meevoeren met de klanken van speelklokken, speeldozen, pianola’s, orchestrions en draaiorgels.

Reserveren

Neem voor alle informatie en het reserveren van een klassenbezoek vooraf contact met ons op door te mailen naar info@museumspeelklok.nl of te bellen naar 030 232 60 82.

Voor de docent

Museum Speelklok biedt leerzame programma’s voor het voortgezet onderwijs. In de Muzikale Rondleiding maken de leerlingen kennis met het fenomeen zelfspelende muziekinstrumenten. De instrumenten worden live gedemonstreerd en er wordt verteld over de techniek, muziek maar ook de geschiedenis van de muzikale collectie.

De programma’s sluiten naadloos aan op diverse kerndoelen en domeinen binnen de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Zo wordt er gewerkt aan de kerndoelen: Nederlands, mens en natuur, mens en maatschappij en kunst en cultuur.

Aantal leerlingen: max. 30, schoolbegeleiders: min. 2

  • Kerndoelen: 9, 32, 38, 40, 50
  • Entreeprijs per leerling: € 7,75
  • Entreeprijs voor docent: € 7,75
  • Programmaduur: 1,5 uur

Onderwijsprogramma’s

NIEUW: Lesprogramma bij de tentoonstelling Maak ’t Even. Leerlingen maken in dit lesprogramma kennis met good practices uit de designwereld op het gebied van duurzaamheid. De rollen van producent, ontwerper en consument komen aan bod: wat zijn duurzame keuzes die zij kunnen maken? Lees hier meer over de tentoonstelling.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly