Educatie


Voortgezet onderwijs

Museum Speelklok biedt een vrolijk en leerzaam dagje uit voor iedereen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In Museum Speelklok in Utrecht zijn namelijk vanuit alle hoeken van het museum zelfspelende muziekinstrumenten te zien en te horen! Kom met je klas naar het museum en laat je meevoeren met de klanken van speelklokken, speeldozen, pianola’s, orchestrions en draaiorgels.

Voor de leerkracht

Museum Speelklok biedt vrolijke en leerzame programma’s voor het voortgezet onderwijs. In de Muzikale Rondleiding maken de leerlingen kennis met het fenomeen zelfspelende muziekinstrumenten. De instrumenten worden live gedemonstreerd en er wordt vertelt over de techniek, muziek maar ook de geschiedenis van de muzikale collectie. Vervolgens brengen de leerlingen een bezoek aan het Restauratieatelier van het museum, waar ze kennis maken met de restauratoren. Zij restaureren de instrumenten van het museum en vertellen daar graag over in het Restauratieatelier! Leerlingen kunnen vragen stellen en leren hoe de techniek van een zelfspelend instrument werkt. Het Restauratieatelier ligt op 2 minuten loopafstand van het museum.

De programma’s sluiten naadloos aan op diverse kerndoelen en domeinen binnen de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Zo wordt er gewerkt aan de kerndoelen: Nederlands, mens en natuur, mens en maatschappij en kunst en cultuur.

Aantal leerlingen: max. 30, schoolbegeleiders: min. 2

  • Kerndoelen: 9, 32, 38, 40, 50
  • Entreeprijs per leerling: €7,-
  • Entreeprijs voor docent: €7,-
  • Programmaduur: 1,5 uur

Reserveren
Voor het reserveren kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het museumsecretariaat via 030 232 60 82.

Reizen met kortingen

Nieuw van CJP, NS en GVB is de Schooltoer. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs duurzaam en met fikse korting in de daluren met NS en GVB. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger! De Schooltoer is beschikbaar voor alle scholen die zich hebben aangesloten bij de CJP Cultuurkaart. Tickets zijn vanaf nu te koop via scholen.cjp.nl.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly