Plan je bezoek


Het museum

Op zoek naar een leuke activiteit in het centrum van Utrecht? Kom dan naar Museum Speelklok! Hier stap je in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten. Laat je verrassen door de muziek die vanuit alle hoeken van het museum klinkt!

De zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok staan, zijn er in alle soorten en maten. Van kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions en dans- en straatorgels. Al deze instrumenten zijn te zien én te horen in ons museum! Ga mee met de Muzikale Tour en hoor de instrumenten live spelen, ontdek zelf in de Museum Expeditie, bezoek onze Koninklijke Kamer en strijk neer in ons muzikale museumcafé.

Magische muziekmachines

Tegenwoordig hebben we heel veel mogelijkheden om te luisteren naar muziek, bijvoorbeeld via je smartphone, laptop of platenspeler. Vroeger was dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. In de huiskamers van voornamelijk rijke mensen klonk er toen live muziek uit echte muziekinstrumenten zonder dat hier een muzikant bij kwam kijken! Daarom noemen we deze muziekinstrumenten zelfspelende muziekinstrumenten. Deze zelfspelende muziekinstrumenten zijn allemaal in Museum Speelklok te vinden en te horen!

Museum in Utrecht

Museum Speelklok is gevestigd in hartje Utrecht in de eeuwenoude Buurkerk. Een bezoek aan het museum is makkelijk te combineren met andere activiteiten in Utrecht.

Bezoekvoorwaarden

De voorwaarden die gelden voor je bezoek aan Museum Speelklok zijn hier te vinden.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly