Zien & Doen

5 februari 2020

Bezoek ons Restauratieatelier

Openingstijden: Iedere eerste woensdag van de maand kan je het Restauratieatelier bezoeken
5 februari 15:00u 16:00u Restauratieatelier Kinderen, Volwassenen

Kun je je voorstellen dat alle zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok te vinden zijn ook allemaal onderhouden en gerestaureerd moeten worden?

Dagelijks zijn in het Restauratieatelier restauratoren bezig om verschillende zelfspelende muziekinstrumenten spelend te maken en te onderhouden. Bij het restaureren van alle zelfspelende instrumenten komt veel vakmanschap kijken. Dat stukje wil  Museum Speelklok haar bezoekers niet onthouden. Vandaar dat de restauraties aan de vele zelfspelende muziekinstrumenten al geruime tijd zichtbaar zijn voor het publiek.

Neem een kijkje achter de schermen van het museum en ontdek de technieken die schuilgaan achter de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten! Natuurlijk zijn de restauratoren er om vragen over de instrumenten te beantwoorden. Ze vertellen je daarnaast alles over de werking en de ingenieuze techniek van de zelfspelende muziekinstrumenten. Het Restauratieatelier ligt bovendien op een bijzondere plek op 2 minuten loopafstand van het museum, aan de voet van de Domtoren.

Openingstijden Restauratieatelier

Het Restauratieatelier is iedere eerste woensdag van de maand vanaf 15.00 uur open voor publiek. Wil je een bezoek brengen aan het atelier? Maak dan van tevoren een reservering aan. Dit kan door tijdens kantooruren te bellen naar het nummer: 030 232 60 82. Een bezoek aan het Restauratieatelier is geschikt voor bezoekers vanaf 9 jaar.

Entreeprijzen Restauratieatelier

Een bezoek aan het atelier kost € 4,- extra per persoon. Een rondleiding door het atelier is ook op andere momenten mogelijk dan hierboven aangegeven. Neem voor meer informatie over de extra kosten en beschikbaarheid contact op met info@museumspeelklok.nl of T: 030 232 60 82.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.