8 september 2022 t/m 31 december 2022

Ontdek klankinstallaties in de kunsthub

8 september t/m 31 december 10:00u 17:00u Museum Speelklok Volwassenen

Dit najaar kun je in het museum nieuwe makers en muziekinstallaties gaan ontdekken! Op een vaste plek op de eerste verdieping opent het museum een kunsthub waar talentvolle jonge en gevestigde makers hun klankkunstwerken kunnen presenteren.

De lokale en internationale makers die je hier gaat zien, laten zich inspireren door de muziek en techniek die in het museum te vinden zijn. Het is ook een ontmoetingsplaats die we off- én online gaan ontwikkelen met diverse partners zoals festivals en kunstplatforms, met ruimte voor workshops, performances en artist talks. Op deze manier willen we kunstenaars met elkaar in contact brengen om elkaar en het publiek te inspireren. De Speelklok kunsthub is een pilot, dus het wordt een spannende mix van experiment en kwaliteit!

We zijn ook heel blij dat de street art van JanIsDeMan met fantasierijke exploded views van instrumenten uit het museum de wanden van deze nieuwe ruimte kleuren. Op 1 oktober opent de nieuwe ruimte officieel met de presentatie van ‘De Klappermobiel’ van Yara Valente en Daniel Simu, winnaars van de Springplank Award 2022. Deze drie meter hoge muziekinstallatie staat er tot eind december. Het programma voor 2023 volgt nog.

Houd onze website, socials en nieuwsbrief in de gaten voor meer activiteiten en nieuwe installaties!

Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly