Zien & Doen

7 maart 2023 t/m 30 juni 2023

Ontdek de Robot Fluit in de kunsthub

7 maart t/m 30 juni 10:00u 17:00u Museum Speelklok Volwassenen

Ontdek nieuwe makers en muziekinstallaties in onze Speelklok kunsthub! Op een vaste plek op de eerste verdieping kunnen talentvolle jonge en gevestigde makers hun klankkunstwerken presenteren.

De lokale en internationale makers die je hier gaat zien, laten zich inspireren door de muziek en techniek die in het museum te vinden zijn. Het is ook een ontmoetingsplaats die we off- én online gaan ontwikkelen met diverse partners zoals festivals en kunstplatforms, met ruimte voor workshops, performances en artist talks. Op deze manier willen we kunstenaars met elkaar in contact brengen om elkaar en het publiek te inspireren. De Speelklok kunsthub is een pilot, dus het wordt een spannende mix van experiment en kwaliteit!

We zijn ook heel blij dat de street art van JanIsDeMan met fantasierijke exploded views van instrumenten uit het museum de wanden van deze nieuwe ruimte kleuren.

Vanaf 7 maart te zien: de Robot Fluit
De Robot Fluit (2018) van kunstenaar Casper de Jong is een verkenning van de vraag of Artificial Intelligence (AI) onze menselijke emoties met muziek kan beantwoorden én tegelijkertijd composities kan maken op basis van onze emoties. De Robot Fluit doet dit door onze gezichten te lezen en vervolgens een muzikale compositie te maken. Omdat deze Robot Fluit een pionier is op het gebied van robots die menselijke emoties omzetten in muziek, koos de kunstenaar ervoor om bij de pure muzikale basis te beginnen, namelijk met het leren van een emotionele compositie op een blokfluit.

Houd onze website, socials en nieuwsbrief in de gaten voor meer activiteiten en nieuwe installaties!

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly