Zien & Doen

8 juli 2023 t/m 3 september 2023

Zomervakantie in Museum Speelklok

live muziek tijdens Muzikale Rondleiding
8 juli t/m 3 september 10:00u 17:00u Museum Speelklok Kinderen

Kom in de zomervakantie naar Museum Speelklok en speur, luister en puzzel erop los!

Brainfreeze speurblad
Bij hoge temperaturen hoort ook verkoeling en dat doen we met het Brainfreeze speurblad! Tijdens de vakantie kun je in dit speurblad zomerse puzzels oplossen, verborgen woorden raden, muziekinstrumenten tekenen voor het konijn en…. tenslotte zelfs je eigen liedje componeren in de Muziekfabriek! Lukt het jou om alle puzzels bij de verschillende ijsjes in dit boekje op te lossen? Laat je hersens kraken (en bevriezen!)

Podcast Magische Muziekmachines
Luister deze zomer naar de gloednieuwe Speelklok Podcast! Hierin duikt presentator Klaas van Kruistum samen met jou in de wondere wereld van magische, mooie en magistrale muziekmachines. Je hoort alles over de kleinste muziekdoosjes en grootste draaiorgels, maar ook over konijntjes in een kool en piano’s die zonder muzikant kunnen spelen. Ontdek meer over liedjes, muziekboeken, gewichten en tandwielen en los samen met Klaas de gekste raadsels op. Magische Muziekmachines is nu te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Speelklok Escape Game
Ben jij een echte puzzelfanaat? Dan is de Escape Game iets voor jou! Hierin maak je een reis door de tijd en leer je de muziekmachines uit het museum beter kennen. Zo komen jullie alles te weten over de instrumenten, hun herkomst en hoe ze werken! Los alle opdrachten op, laat de tijdmachine werken en eindig bovenaan in het klassement. Reserveer hier jouw plekje voor jou en je team.

Roadshow
Draai aan een orgel, ontdek de geschiedenis van straatorgels en maak zelf muziek met de Speeklok Roadshow! In de vakantie staat dit museum op wielen tot en met 16 augustus elke woensdag en zaterdagmiddag van 12.30 tot 17.00 uur in het Middenschip van het museum.

Andere activiteiten in de zomervakantie
Daarnaast is er in de zomervakantie nog veel meer te doen in het museum! Ga gezellig mee met de Muzikale Rondleidingen, speur naar orgelaapje Toon en componeer een liedje in de Muziekfabriek.

In de zomervakantie is Museum Speelklok elke dag, en dus ook op maandagen 10, 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 en 28 augustus geopend.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly