Zien & Doen


Muzikale Rondleiding

Ieder uur is er in Museum Speelklok een gratis Muzikale Rondleiding voor jong en oud!

Het repertoire varieert van Weense wals en tango tot een smartlap en de allerlaatste hits. Er kan door iedereen worden gedanst en gezongen! De enthousiaste rondleiders brengen niet alleen de instrumenten tot leven, maar vertellen ook over de bijzonder klinkende verhalen die achter alle zelfspelende instrumenten schuilgaan. Natuurlijk gaat de rondleider ook verder in op de techniek van de magische zelfspelende instrumenten.

De gratis Muzikale Rondleiding van 45 minuten start ieder uur, op het halve uur. De eerste Muzikale Rondleiding wordt aangeboden om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur. Iedere rondleiding is leuk voor volwassenen en kinderen!

Neem deel aan de interactieve tour en kijk naar het magische konijntje, zing mee met de gids en dans op de grootste kermis- en dansorgels uit de museumcollectie. Als je geluk hebt mag je misschien zelfs nog wel aan één van de draaiorgels draaien! De muziekinstrumenten zullen spelen zoals ze dat soms al honderden jaren geleden ook hebben gedaan. En dan blijkt dat deze oude muziekmachines hun magie nog lang niet verloren hebben.

Voor kinderen

Als er in de groep van de Muzikale Rondleiding kinderen zitten, zullen zij een beetje extra aandacht krijgen. Zo wordt één van de kinderen misschien wel uitgekozen om op een piepklein magisch stoeltje te zitten. In de zomervakantie, 7 juli t/m 2 september, vervallen de kinderrondleidingen die op woensdag, zaterdag en zondag worden gegeven, maar staan alle rondleidingen ook in het teken van kinderen! Naast de Muzikale Rondleiding zijn er nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen in Museum Speelklok. Zo kunnen ze in de zomervakantie komen luisteren naar het muzikale voorleessprookje van Pinokkio.

Buiten de schoolvakanties om is er iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur een speciale kinderrondleiding in het museum.

Tijdsduur Muzikale Rondleiding

De vrolijke Muzikale Rondleiding door het museum duurt ongeveer 45 minuten. Voor of na de Muzikale Rondleiding zijn natuurlijk ook de Museum Expeditie en de lopende tentoonstelling te bezoeken. De gratis Muzikale Rondleiding start ieder uur, op het halve uur. De eerste Muzikale Rondleiding wordt aangeboden om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur.

Privé rondleiding

Wanneer je met een gezelschap een privé rondleiding wenst is dat ook mogelijk. Op deze manier kan je de collectie uitgebreid zien en beluisteren en is er meer tijd om in te gaan op individuele wensen. De kosten hiervan bedragen €60,- naast de reguliere toegangsprijs. Deze rondleiding kan je reserveren bij info@museumspeelklok.nl of via 030 231 27 89.

Terug naar boven
bez
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok