Zien & Doen


Muzikale Rondleiding

Iedere dag kan je de gratis Muzikale Rondleiding volgen in Museum Speelklok!

Neem deel aan de interactieve Muzikale Rondleiding en kijk naar het magische konijntje, zing mee met de gids en dans op de grootste kermis- en dansorgels uit de museumcollectie. Als je geluk hebt mag je misschien zelfs nog wel aan één van de draaiorgels draaien! De muziekinstrumenten zullen spelen zoals ze dat soms al honderden jaren geleden ook hebben gedaan. En dan blijkt dat deze oude muziekmachines hun magie nog lang niet verloren hebben.

Iedere dag worden er meerdere gratis Muzikale Rondleidingen gegeven. Deze duren 45 minuten en starten ieder uur op het halve uur. De eerste rondleiding start om 10.30 uur. De laatste rondleiding start om 15.30 uur. Daarna is er om 16.20 nog een verkorte rondleiding van 25 minuten. Iedere rondleiding is leuk voor volwassenen en kinderen!

Het repertoire van de Muzikale Rondleiding varieert van de Weense wals en tango tot een smartlap en natuurlijk heel veel hits. De enthousiaste rondleiders brengen niet alleen de instrumenten tot leven, maar vertellen ook over de bijzonder klinkende verhalen die achter alle zelfspelende instrumenten schuilgaan. Natuurlijk gaat de rondleider ook verder in op de techniek van deze magische muziekmachines.

Voor kinderen

Als er in de groep kinderen zitten, zullen zij een beetje extra aandacht krijgen. Zo wordt één van de kinderen misschien wel uitgekozen om op een piepklein magisch stoeltje te zitten! Ook wordt er een paar keer in de week een Muzikale Kinderrondleiding gegeven. Lees hier meer.

Privé rondleiding

Wanneer je met een gezelschap een privé rondleiding wenst is dat ook mogelijk. Op deze manier kan je de collectie uitgebreid zien en beluisteren en is er meer tijd om in te gaan op individuele wensen. De kosten hiervan bedragen € 80,- naast de reguliere toegangsprijs. Deze rondleiding kan je reserveren bij info@museumspeelklok.nl of via 030 231 27 89.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly