Zien & Doen


Muzikale Rondleiding

Iedere dag zijn er in Museum Speelklok gratis Muzikale Rondleidingen voor jong en oud!

Het repertoire varieert van Weense wals en tango tot een smartlap en natuurlijk heel veel hits. Er kan door iedereen worden gedanst en gezongen! De enthousiaste rondleiders brengen niet alleen de instrumenten tot leven, maar vertellen ook over de bijzonder klinkende verhalen die achter alle zelfspelende instrumenten schuilgaan. Natuurlijk gaat de rondleider ook verder in op de techniek van de magische zelfspelende instrumenten.

Iedere dag worden er meerdere gratis Muzikale Rondleidingen gegeven. Deze duren 40 minuten en starten ieder uur op het halve uur. De eerste rondleiding start om 10.30 uur. De laatste rondleiding start om 15.30 uur. Iedere rondleiding is leuk voor volwassenen en kinderen!

Neem deel aan de interactieve tour en kijk naar het magische konijntje, zing mee met de gids en dans op de grootste kermis- en dansorgels uit de museumcollectie. Als je geluk hebt mag je misschien zelfs nog wel aan één van de draaiorgels draaien! De muziekinstrumenten zullen spelen zoals ze dat soms al honderden jaren geleden ook hebben gedaan. En dan blijkt dat deze oude muziekmachines hun magie nog lang niet verloren hebben.

Voor kinderen

Als er in de groep van de Muzikale Rondleiding kinderen zitten, zullen zij een beetje extra aandacht krijgen. Zo wordt één van de kinderen misschien wel uitgekozen om op een piepklein magisch stoeltje te zitten. Buiten de schoolvakanties om, kunnen de kinderen bovendien iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur mee met de kinderrondleiding door het museum.

Tijdsduur Muzikale Rondleiding

De vrolijke Muzikale Rondleiding door het museum duurt ongeveer 40 minuten. Voor of na de Muzikale Rondleiding zijn natuurlijk ook de Museum Expeditie en de lopende tentoonstelling te bezoeken.

Privé rondleiding

Wanneer je met een gezelschap een privé rondleiding wenst is dat ook mogelijk. Op deze manier kan je de collectie uitgebreid zien en beluisteren en is er meer tijd om in te gaan op individuele wensen. De kosten hiervan bedragen €60,- naast de reguliere toegangsprijs. Deze rondleiding kan je reserveren bij info@museumspeelklok.nl of via 030 231 27 89.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok