Zien & Doen


Voor kinderen

Museum Speelklok is één van de muzikaalste en vrolijkste kinderuitjes in Utrecht!

Speciaal voor onze kleine bezoekers is er altijd van alles te beleven in het museum. Houd ook onze rubriek Agenda & Nieuws in de gaten voor de aankomende kinderactiviteiten.

Muzikale Kinderrondleidingen in Museum Speelklok

Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur kun je meedoen aan de Muzikale Kinderrondleiding en hoor je de leukste liedjes op de draaiorgels, speeldozen en speelklokken. Kom je meezingen en mee dansen?

In de vakanties komen de speciale kinderrondleidingen op woe/za/zo om 14.00 uur te vervallen. In plaats daarvan start tussen 10.30 – 15.30 uur elk uur een reguliere Muzikale Rondleiding, deze is leuk voor volwassenen én kinderen!

Let op: de kinderrondleidingen van woensdag 5 juni en woensdag 3 juli zullen starten om 15.00 uur in plaats van 14.00 uur.

Speurtocht met orgelaapje Toon

Ga op zoek naar orgelaapje Toon! Aan de kassa kan je een gratis Toonkaart halen.

  • Voor de allerjongste (3-7 jaar) is Toon negen keer te vinden in het museum. Elk aapje heeft een nummer met een bepaalde kleur die samen op de Toonkaart een melodie vormen.
  • Voor de oudere kinderen (8-12 jaar) heeft Toon vragenbordjes die beantwoord kunnen worden met een kleur. De goede antwoorden vormen samen een melodie.

Muziekfabriek

In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een papieren notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kan er zelf muziek gecomponeerd en gespeeld worden! Kom zelf je lievelingsliedje maken of raad het liedje dat je aan de hand van de puzzeltocht met Toon hebt gecomponeerd.


Kidsproof museum

Door Museumkids zijn wij uitgeroepen uit Kidsproof museum 2024! Of een museum Kidsproof is, bepalen de Museuminspecteurs. Na een museumbezoek geven kinderen hun eerlijke mening. Op basis van een minimaal aantal benodigde inspecties én scores over de tevredenheid, stellen de kinderen samen de Kidsproof musea vast. Dit zijn de meest interessante musea voor kinderen volgens kinderen.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly