Zien & Doen


Voor kinderen

Museum Speelklok behoort tot één van de muzikaalste en vrolijkste kinderactiviteiten in Utrecht.

Een bezoek aan Museum Speelklok in Utrecht is leuk voor volwassenen, maar ook leuk met kinderen en kleinkinderen. Speciaal voor de kleine bezoekers is er altijd van alles te beleven in het museum. Zo is er tijdens de zomervakantie een spannend muzikaal voorleessprookje van Pinokkio, de houten robot!

Speurtocht Museum Speelklok met orgelaapje Toon

De kinderspeurtocht met Orgelaapje Toon behoort tot één van de activiteiten voor kinderen in Museum Speelklok. Jonge bezoekers krijgen bij binnenkomst in het museum een gratis Toonkaart aan de kassa. Hiermee kunnen ze zelf het lievelingsliedje van aapje Toon componeren, programmeren, en spelen. Voor de allerjongste (3-7 jaar) is Toon negen keer te vinden op de begane grond van het museum. Elk aapje heeft een vast nummer met een bepaalde kleur die samen op de Toonkaart een melodie vormen. Voor de oudere kinderen (8-12 jaar) heeft Toon negen vragenbordjes die beantwoord kunnen worden met een kleur. De goede antwoorden vormen samen een melodie. Elk aapje staat gelijk aan een aantal noten op de kaart die samen een melodie vormen. Knip in de Muziekfabriek alle ingekleurde noten uit en haal de Toonkaart door de plingplong. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Muzikale Rondleiding

De eerste Muzikale Rondleiding start om 10.30 en de laatste om 15.30 uur. Tijdens de gratis Muzikale Rondleiding hoor je heel veel muziek, gespeeld door de mechanische instrumenten en krijg je leuke anekdotes te horen. Deze rondleiding door het museum duurt ongeveer 45 minuten en start ieder uur.

Muzikale Kinderrondleiding

Buiten de schoolvakanties om is er iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een Muzikale Kinderrondleiding in Museum Speelklok. Tijdens de kinderrondleiding is er heel veel muziek, wordt er met z’n allen gezongen en mogen de kinderen het Konijn uit de Kool wakker maken. Dit grote feest eindigt in de Danszaal waar natuurlijk een dansje gewaagd mag worden! De rondleiding start om 14.00 uur, duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zomervakantie rondleidingen

Let op: in de zomervakantie, 7 juli t/m 2 september, zijn er op de woensdag, zaterdag en zondag geen speciale kinderrondleidingen, maar worden de kinderen natuurlijk niet vergeten. Tijdens alle rondleidingen die in de zomer worden gegeven staan de kinderen ook centraal!

Muziekfabriek

In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een papieren notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kan er zelf muziek gecomponeerd en gespeeld worden! Kom zelf je lievelingsliedje maken of raad het liedje dat je aan de hand van de puzzeltocht met Toon hebt gecomponeerd

Kinderactiviteiten

Op zoek naar activiteiten met kinderen in Utrecht of een dagje uit met kleinkinderen? Regelmatig organiseert het museum bijzondere kinderactiviteiten. Vooral in de vakantieperiodes zoals de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en de zomervakantie. Deze zomervakantie, 7 juli t/m 2 september, kan je in Museum Speelklok komen luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio, de houten robot. Een spannend verhaal over een bijzondere robot die tot leven komt! Ook in de weekenden en op woensdagmiddag is er regelmatig een leuke kinderactiviteit in Museum Speelklok. Houd onze rubriek agenda & nieuws in de gaten voor de aankomende activiteiten voor kinderen.

Terug naar boven
bez
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok