Zien & Doen


Voor kinderen

Museum Speelklok behoort tot één van de muzikaalste en vrolijkste kinderactiviteiten in Utrecht.

Een bezoek aan Museum Speelklok in Utrecht is leuk voor volwassenen, maar ook leuk met kinderen en kleinkinderen. Speciaal voor de kleine bezoekers is er altijd van alles te beleven in het museum.

Speurtocht Museum Speelklok met orgelaapje Toon

De kinderspeurtocht met Orgelaapje Toon behoort tot één van de activiteiten voor kinderen in Museum Speelklok. Jonge bezoekers krijgen bij binnenkomst in het museum een gratis Toonkaart aan de kassa. Hiermee kunnen ze zelf het lievelingsliedje van aapje Toon componeren, programmeren, en spelen. Voor de allerjongste (3-7 jaar) is Toon negen keer te vinden op de begane grond van het museum. Elk aapje heeft een vast nummer met een bepaalde kleur die samen op de Toonkaart een melodie vormen. Voor de oudere kinderen (8-12 jaar) heeft Toon negen vragenbordjes die beantwoord kunnen worden met een kleur. De goede antwoorden vormen samen een melodie. Elk aapje staat gelijk aan een aantal noten op de kaart die samen een melodie vormen. Knip in de Muziekfabriek alle ingekleurde noten uit en haal de Toonkaart door de plingplong. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Muzikale Kinderrondleiding

Buiten de schoolvakanties om is er iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een Muzikale Kinderrondleiding in Museum Speelklok. Tijdens de Kinderrondleiding is er heel veel muziek, wordt er met z’n allen gezongen en mogen de kinderen het Konijn uit de Kool wakker maken. Dit grote feest eindigt in de Danszaal waar natuurlijk een dansje gewaagd mag worden! De Kinderrondleiding start om 14.00 uur, duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Tijdens de schoolvakanties vervallen de Kinderrondleidingen, maar staan alle rondleidingen in het teken van de kinderen.

Muziekfabriek

In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een papieren notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kan er zelf muziek gecomponeerd en gespeeld worden! Kom zelf je lievelingsliedje maken of raad het liedje dat je aan de hand van de puzzeltocht met Toon hebt gecomponeerd.

Kinderactiviteiten

Op zoek naar activiteiten met kinderen in Utrecht of een dagje uit met kleinkinderen? Regelmatig organiseert het museum bijzondere kinderactiviteiten. Vooral in de vakantieperiodes zoals de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en de zomervakantie. Ook in de weekenden en op woensdagmiddag is er regelmatig een leuke kinderactiviteit in Museum Speelklok. Houd onze rubriek agenda & nieuws in de gaten voor de aankomende activiteiten voor kinderen.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok