Zien & Doen


Voor kinderen

Museum Speelklok behoort tot één van de muzikaalste en vrolijkste kinderuitjes in Utrecht.

Een bezoek aan Museum Speelklok in Utrecht is leuk voor volwassenen, maar ook leuk met kinderen en kleinkinderen. Speciaal voor de kleine bezoekers is er altijd van alles te beleven in het museum.

Muzikale Kinderrondleiding

Buiten de schoolvakantie om kunnen de kinderen iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur mee met de kinderrondleiding. Tijdens de kinderrondleiding komen de kinderen alles te weten over de grootste en kleinste collectiestukken van Museum Speelklok. Hoor het verhaal over de speelklokken, bekijk het konijntje in de kool, zing mee met liedjes van de straatorgels en dans samen in het Dans Paleis op de muziek van de kermis- en dansorgels. Kortom, een groot muzikaal feest!

  • Let op: Zaterdag 19 september start de kinderrondleiding eenmalig om 13.00 uur in plaats van 14.00 uur.

Speurtocht Museum Speelklok met orgelaapje Toon

De kinderspeurtocht met orgelaapje Toon behoort tot één van de activiteiten voor kinderen. Jonge bezoekers krijgen bij binnenkomst in het museum een gratis Toonkaart aan de kassa. Hiermee kunnen ze vervolgens zelf het lievelingsliedje van aapje Toon componeren, programmeren en spelen.

Voor de allerjongste (3-7 jaar) is Toon negen keer te vinden op de begane grond van het museum. Elk aapje heeft een vast nummer met een bepaalde kleur die samen op de Toonkaart een melodie vormen. Voor de oudere kinderen (8-12 jaar) heeft Toon negen vragenbordjes die beantwoord kunnen worden met een kleur. De goede antwoorden vormen ten slotte samen een melodie. Elk aapje staat gelijk aan een aantal noten op de kaart die samen een melodie vormen. Knip in de Muziekfabriek alle ingekleurde noten uit en haal de Toonkaart daarna door de plingplong. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Psst: Ben je benieuwd naar het verhaal van orgelaapje Toon? Kijk dan snel hier!

Muziekfabriek

In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een papieren notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kan er zelf muziek gecomponeerd en gespeeld worden! Kom zelf je lievelingsliedje maken of raad het liedje dat je aan de hand van de puzzeltocht met Toon hebt gecomponeerd. Een ideaal kinderuitje in Utrecht.

Kinderactiviteiten

Op zoek naar activiteiten met kinderen in Utrecht of een dagje uit met kleinkinderen? Regelmatig organiseert het museum bijzondere kinderuitjes. Vooral in de vakantieperiodes zoals de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en de zomervakantie. Ook in de weekenden en op woensdagmiddag is er regelmatig een leuke kinderactiviteit in Museum Speelklok. Houd onze rubriek agenda & nieuws in de gaten voor de aankomende activiteiten voor kinderen.

Kidsproof

Bij Kidsproof selecteren ze persoonlijk de leukste uitjes en adresjes voor kinderen in de omgeving van Utrecht. Ook Museum Speelklok is geselecteerd als zo’n uitje. Als kers op de taart heeft Kidsproof het museum 100% kidsproof verklaard! Een eervolle vermelding die Museum Speelklok graag waarmaakt.

Daarnaast heeft Museum Speelklok dankzij de inspecteurs van Museumkids het Kidsproof 2020 certificaat ontvangen! Met 115 inspecties hebben de inspecteurs Museum Speelklok een 8,3 gemiddeld gegeven en daarom is het museum Kidsproof. Kom je in dit jaar ook weer langs voor een inspectie? Kinderen kunnen in Museum Speelklok het hele jaar door meedoen met verschillende activiteiten van Museumkids. Kijk voor de activiteiten op museumkids.nl.

 

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.