Zien & Doen


Voor kinderen

Museum Speelklok is één van de muzikaalste en vrolijkste kinderuitjes in Utrecht!

Een bezoek aan Museum Speelklok in Utrecht is leuk voor volwassenen, maar ook leuk met kinderen en kleinkinderen. Speciaal voor onze kleine bezoekers is er altijd van alles te beleven in het museum. Houd ook onze rubriek Agenda & Nieuws in de gaten voor de aankomende activiteiten voor kinderen!

Muzikale Kinderrondleidingen in Museum Speelklok 
Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur kun je meedoen aan de Muzikale Kinderrondleiding en hoor je de vrolijkste liedjes op de draaiorgels, speeldozen en speelklokken. Kom je meezingen en mee dansen?

In de vakanties komen de speciale kinderrondleidingen op woe/za/zo om 14.00 uur te vervallen. In plaats daarvan start tussen 10.30 – 15.30 uur elk uur een reguliere Muzikale Rondleiding, deze is leuk voor volwassenen én kinderen!

Let op:

  • Op woensdag 4 oktober zal de Muzikale Kinderrondleiding starten om 15.00 uur, in plaats van 14.00 uur.
  • Op zaterdag 25 november vindt er geen Kinderrondleiding plaats. Wel is er de Muzikale Rondleiding, die leuk voor volwassenen én kinderen is.

Speurtocht Museum Speelklok met orgelaapje Toon

Jonge bezoekers kunnen op zoek naar orgelaapje Toon! Aan de kassa kan je een gratis Toonkaart halen.

  • Voor de allerjongste (3-7 jaar) is Toon negen keer te vinden in het museum. Elk aapje heeft een nummer met een bepaalde kleur die samen op de Toonkaart een melodie vormen.
  • Voor de oudere kinderen (8-12 jaar) heeft Toon negen vragenbordjes die beantwoord kunnen worden met een kleur. De goede antwoorden vormen samen een melodie.

Knip in de Muziekfabriek alle ingekleurde noten uit en haal de Toonkaart daarna door de plingplong. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Muziekfabriek

In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een papieren notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kan er zelf muziek gecomponeerd en gespeeld worden! Kom zelf je lievelingsliedje maken of raad het liedje dat je aan de hand van de puzzeltocht met Toon hebt gecomponeerd.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly