27.12.2023

VriendenLoterij verlengt samenwerking met Museum Speelklok

De VriendenLoterij, dé loterij die zich inzet voor cultuur, ondersteunt Museum Speelklok ook de komende jaren en verlengt haar samenwerking met het museum met vijf jaar.

Directeur toont gewonnen geldbedrag vriendenloterij
Directeur toont gewonnen geldbedrag vriendenloterij

Voor de periode van 2024 tot en met 2028 ontvangt Museum Speelklok opnieuw een jaarlijkse bijdrage van € 200.000 om de unieke historische collectie van zelfspelende muziekmachines toegankelijk te blijven maken voor een breed publiek.

Bijdrage VriendenLoterij sinds 2006

Museum Speelklok wordt sinds 2006 gesteund door de VriendenLoterij. Dankzij de jaarlijkse financiële bijdrage heeft het museum de afgelopen jaren vele tentoonstellingen en activiteiten kunnen presenteren voor een breed publiek. Het museum hoopt dit jaar, net als in de jaren voor de coronacrisis, weer 100.000 bezoekers te trekken.

Directeur Marian van Dijk over de verlenging

Museumdirecteur Marian van Dijk: ‘We zijn enorm blij met de verlenging van onze inmiddels 17-jarige samenwerking. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan ons museum belangrijke aanwinsten verwerven voor de collectie en zorgen dat onze unieke collectie muziekmachines blijft spelen. Ook kunnen we tentoonstellingen realiseren over aansprekende thema’s zoals de nieuwe expositie Maak ’t Even. Muziekmachines & duurzaam design die deze week opent. Met de steun van de VriendenLoterij kijken we met veel vertrouwen uit naar al onze plannen voor de komende jaren.’

Samenwerking VriendenLoterij en Museum Speelklok

Jonne Arnoldussen, managing director van de VriendenLoterij: ‘We zijn trots de samenwerking met Museum Speelklok voor een periode van vijf jaar te kunnen verlengen. We dragen er graag aan bij dat dit vrolijke museum voor jong en oud zich ook de komende jaren verder kan ontwikkelen. Onze grootste dank gaat daarbij uit naar onze deelnemers die deze verlenging mogelijk maken. Daarnaast kijken we uit naar mooie tentoonstellingen in Museum Speelklok die natuurlijk met de VriendenLoterij VIP-KAART gratis toegankelijk zullen zijn en evenementen die we samen exclusief voor deelnemers organiseren.’

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% procent van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 150 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.

Foto: Marian van Dijk, directeur Museum Speelklok, ontvangt eerder dit jaar de cheque van de VriendenLoterij voor 2023