Zien & Doen


Restauratieatelier

Kun je je voorstellen dat alle collectiestukken die in Museum Speelklok te vinden zijn, ook allemaal onderhouden en gerestaureerd moeten worden?

Daarom is grenzend aan Flora’s Hof, midden in het centrum van Utrecht, in een voormalig veilinggebouw de werkplaats van Museum Speelklok gevestigd. Het bijzondere gebouw staat grotendeels in het gebied van het voormalige Romeinse castellum. De Romeinse muur loopt recht onder de werkbanken van de orgelrestauratoren door. Een betere plek, waar de historie de restauratoren zal inspireren, kan het museum zich niet wensen!

Let op: Voorlopig zijn er geen rondleidingen in het Restauratieatelier. 

Dagelijks zijn in het Restauratieatelier restauratoren bezig om verschillende zelfspelende muziekinstrumenten spelend te maken en te onderhouden. Bij het restaureren van alle zelfspelende instrumenten komt veel vakmanschap kijken en dat stukje wil Museum Speelklok de bezoekers niet onthouden. Vandaar dat al geruime tijd de restauraties aan de vele zelfspelende muziekinstrumenten ook zichtbaar zijn voor het publiek.

Neem een kijkje achter de schermen van het museum en ontdek de technieken die schuilgaan achter de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten! Natuurlijk zijn de restauratoren er om vragen over de instrumenten te beantwoorden en je alles te vertellen over de werking en de ingenieuze techniek van de zelfspelende muziekinstrumenten. Het Restauratieatelier ligt op 2 minuten loopafstand van het museum, aan de voet van de Domtoren.

Openingstijden Restauratieatelier

* Voorlopig zijn er geen rondleidingen in het Restauratieatelier.
Het Restauratieatelier is iedere eerste woensdag van de maand vanaf 15.00 uur open voor publiek. Wil je een bezoek brengen aan het atelier? Maak dan van tevoren een reservering aan. Dit kan door tijdens kantooruren te bellen naar het nummer: 030 232 60 82. Een bezoek aan het Restauratieatelier is geschikt voor bezoekers vanaf 9 jaar.

Entreeprijzen Restauratieatelier

* Voorlopig zijn er geen rondleidingen in het Restauratieatelier.
Een bezoek aan het atelier kost €4,- extra per persoon. Een rondleiding door het atelier is ook op andere momenten mogelijk dan hierboven aangegeven. Mail voor meer informatie over de extra kosten en beschikbaarheid naar info@museumspeelklok.nl of bel 030 232 60 82.

Route

Ga voor een bezoek aan het atelier naar het adres van het museum op Steenweg 6 in Utrecht. Vanuit daar neemt de rondleider je mee naar het atelier.

Vragen over eigen bezit 
Museum Speelklok krijgt regelmatig vragen over collectiestukken of instrumenten in eigen bezit. Indien je hierover contact met ons op wilt nemen, vragen wij je te mailen naar info@museumspeelklok.nl. Geef in de mail alsjeblieft een omschrijving van het instrument en stuur indien mogelijk ook een afbeelding mee.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly