Zien & Doen


Restauratieatelier

Kun je je voorstellen dat alle collectiestukken die in Museum Speelklok te vinden zijn, ook allemaal onderhouden en gerestaureerd moeten worden?

Daarom is grenzend aan Flora’s Hof, midden in het centrum van Utrecht, in een voormalig veilinggebouw de werkplaats van Museum Speelklok gevestigd. Het bijzondere gebouw staat grotendeels in het gebied van het voormalige Romeinse castellum. De Romeinse muur loopt recht onder de werkbanken van de orgelrestauratoren door. Een betere plek, waar de historie de restauratoren zal inspireren, kan het museum zich niet wensen! Dagelijks zijn in het Restauratieatelier restauratoren bezig om verschillende zelfspelende muziekinstrumenten spelend te maken en te onderhouden.

Vragen over eigen bezit 
Museum Speelklok krijgt regelmatig vragen over collectiestukken of instrumenten in eigen bezit. Wil je hierover contact met ons opnemen? Mail dan naar collectievraag@museumspeelklok.nl. Geef in de mail een omschrijving van het instrument en stuur indien mogelijk ook een afbeelding mee.

Wij behandelen geen taxatieverzoeken. Restauratieverzoeken behandelen we alleen wanneer het een waardevolle kennisuitwisseling oplevert. Vragen over objecten die geen mechanische muziek maken, vallen helaas buiten onze expertise en kunnen wij om die reden ook niet in behandeling nemen. We streven ernaar om alle overige vragen binnen 14 werkdagen te beantwoorden.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly